Alunperin meillä oli tarkoituksena laittaa lahjatoiveeksi vain lahjoituksia häämatkaa varten. Sitten ajateltiin antaa vieraille myös toinen vaihtoehto jos joku välttämättä haluaa antaa jotain konkreettista eikä pelkän rahan antaminen tunnu hyvältä. Niinpä sitten pienen pohdinnan jälkeen keksin kaupan, josta voisi löytyä meille tarpeellisia juttuja.

Olemme asuneet yhdessä 2,5 vuotta, joten meillä on jo paljon kaikkea tarpeellista. Astiat ja lakanat on jo siis hankittu. Itse tykkään hyvin paljon sisustamisesta ja kodin laittamisesta. Niinpä valitsimme lahjalistan kauppaan jossa on paljon erilaisia sisustustavaroita, joiden perään olen useasti käynyt huokailemassa.

Kävimme sitten kyseisessä kaupassa kysymässä onnistuuko heille lahjalistan tekeminen. Tämä kauppa ei kuulu mihinkään ketjuun eikä heillä ole edes omia nettisivuja... niinpä siellä tuumailtiin miten tällaisen lahjalistan tekeminen käytännössä onnistuisi. Yksi myyjä ehdotti, että halukkaat voisivat käydä kerryttämässä meille lahjakorttia kauppaan. Sitten voisimme ostaa kuulemma jotain kallista. Toinen myyjä oli sitä mieltä, että lahjalista sitoisi liikaa heidän aikaansa. Kaupassa on kuulemma niin paljon tavaraa, että on vaikea pysyä kärryillä missä mikin tavara on.

Tässä vaiheessa en meinannut uskoa kuulemaani.

Jos listalla on vaikka 20 tuotetta ja yksi asiakas tulee kyselemään yhtä niistä, niin se vie paljon aikaa ja vaivaa löytää juuri se kyseinen tuote. Kaikkia niitä tuotteita pitäisi pitää ns. varattuna jos joku vieraamme haluaa niitä ostaa. Ja sitten kauppaan tulee kerralla niin paljon uusia tuotteita ja nekin täytyy järjestellä esille...

Koko lahjalistan idea piti olla se, että vieras voi valita jonkin konkreettisen lahjan meille. Siksi emme halunneet toista 'lahjakortti' vaihtoehtoa häämatkalahjoituksen lisäksi. Kyseinen kauppa on ainoa tällä alueella, joka myy näitä tiettyjä tuotemerkkejä, joita olisimme halunnut ja 'tarvinnut'. Ilmeisesti näillä myyjillä meni kokonaan ohi ajatus siitä millaisen tuoton häälahjalista voisi heille tuoda. Pettynyt olen. Täytyy siis keksiä jotain muuta.

Kuva