Olimme 15.-22.9 lomalla Agia Napassa Kyproksella. Matka oli todella mukava ja ihana piristys suomen laimean kesän jälkeen. Ensimmäiset pari päivää meni kyllä lämpöön totutellessa, koska siellä olikin yllättävät +35 varjossa. Kieltämättä nestehukka meinasi viedä voimat, kun ei heti alusta lähtien hoksannut tankata vettä.

Hotellimme oli aivan meren rannalla ja kävelemällä pääsi kyllä helposti liikkumaan ympäriinsä. Pääkadun varrella oli paljon pieniä kauppoja, josta kyllä löysimme kaiken tarvitsemamme. 'Keskustaan' oli matkaa hiukan päälle 2km, jossa kävimme vain kerran. Koska meillä oli tyttö mukana rattaissa emme viitsineet siinä paahteessa pitemmille lenkeille lähteä. Tarkoitus olikin vaan rentoutua, löhöillä ja nauttia :)

 

Hotellilla oli myös pieni marketti, josta kaikkea mahdollista, joka taas lapsen kanssa matkustaville oli todella hyvä. Meillä oli myös valmiiksi maksettu ruoat, joten joka päivä saimme nauttia buffet ruokaa. Äidit osaa arvostaa tätä lomalla... kun ei tarvitse itse tehdä ruokaa viikkoon, niin kotona on taas ihan toinen meno keittiössä.

 

Olen itse myös lomaillut aikaisemmin Limassolissa, joka oli todella mukava paikka sekin. Lämpötilat Kyproksella tosiaan elo-syyskuussa on aika huimat. Saarella on myös jonkin verran vedenkäyttö rajoituksia, mutta nämä ei yleensä koske turisteja. Kyproksella on myöskin tätä nykyä käytössä eurot, joten sekin helpottaa matkailijoita. Englannilla pärjää loistavasti. Saarella on vasemmanpuoleinen liikenne. Muistakaa tankata vettä. Nauttikaa! Suosittelen!