Muutaman sanan haluaisin sanoa tällä hetkellä tv:ssä pyörivistä suomalaisista hääohjelmista.

Satuhäät ohjelmahan on tullut jo useampana vuonna ja se oli ennestään siis tuttu. Suurin osa ajasta menee siihen, kun pari kertoo miten he ovat toisensa tavanneet ja kuinka kaikki alkoi. Häiden suunnittelu jää harmittavan pienelle huomiolle eikä häistä oikein saa selkeää kokonaiskuvaa. Kirkkoharjoituksia, askartelujuttuja ja kiukkuisia morsiamia näkyy melkein joka jaksossa. Pari hehkuttaa rakkauttaan ja muuta ei katsojalle oikein jääkään mieleen.

Meidän häät -ohjelma puolestaan on ihan uusi. Lola selviytyy juontajana hienosti, mutta useimmiten pareille esitetyt kysymykset ovat niin kuluneita, kuivia ja nähtyjä. Jotain uutta olisin kaivannut juontajalta. Tässäkin ohjelmassa häiden suunnittelua vain kahmaistaan kouralla eikä katsojalle selviä kaikki seikat, jotka kiinnostaisivat. Jokaisessa jaksossa on kuitenkin jokin oma juttu (yllätys) joka tekee jokaisesta jaksosta erilaisen.

Kaiken kaikkiaan molemmat ohjelmat ovat ihan jees ja helpottavat hääintoilijoiden suurinta tuskaa. Parhaimmiksi ohjelmiksi hääsuunnittelun kannalta koen kuitenkin amerikkalaiset ohjelmat, joissa pääosassa on tosiaan häiden suunnittelu eikä niinkään itse pari ja heidän tarinansa.

Satuhäihin haetaan muuten parhaillaan kesän 09 pareja :)

Satuhäät